Afspraak maken

Maak direct een afspraak op een dag en tijd die u het beste uitkomt!

AFSPRAAK MAKEN

Kom niet voor onaangename temperaturen te staan en zorg dat uw airco goed is onderhouden! Wanneer uw airco elk jaar een onderhoudsbeurt heeft gehad, kunt u het hele jaar genieten van een aangename temperatuur in uw auto. Bovendien voorkomt u duurdere reparaties in de toekomst. Autogarage Kampen voert voor elk merk auto airco service uit.

 

Airco service laten uitvoeren

Een airco doet meer dan alleen voor koelte zorgen; de luchtvochtigheid in de auto wordt ook beter. Daarnaast gaat een airco het beslaan van autoruiten tegen. Voor een goed functionerende airco, raden wij aan om minimaal één keer per jaar uw airco te laten nakijken. Daarnaast is het raadzaam om uw systeem om het jaar bij te laten vullen. In principe is meer onderhoud dan dit niet vaker nodig dan eens in de vijf jaar. Ook al wordt de airco niet veel gebruikt, het onderhoud is dan toch noodzakelijk om te voorkomen dat hij stuk gaat. Een kapotte airco repareren of vervangen is daarnaast veel duurder dan jaarlijks onderhoud.

 

Airco servicebeurt

Tijdens onderhoud aan de airco worden er een aantal handelingen uitgevoerd. De airco wordt bijgevuld en gerecycled met koudemiddel. Een airco die droogloopt door een tekort aan vloeistof gaat kapot. Daarnaast gaat het brandstofverbruik omhoog bij een slecht werkende airco. Ook kunnen er bacteriën en schimmels ontstaan. Het functioneren van de airco wordt gecontroleerd en de interieurfilters en pollenfilters gecheckt en eventueel vervangen.

 

TIP: Zet ook in de koude dagen van het jaar af en toe even de airco aan om de circulatie van het koudemiddel te stimuleren. Dit houdt het systeem goed en zo wordt ook de compressor gesmeerd. Hiermee voorkom je lekkages en daaruit vloeiende dure reparaties.

 

Wilt u in een frisse en gezonde auto rijden? Laat ons dan uw airco service uitvoeren. Neem gerust contact met ons op via 038-3331125 of maak een afspraak online op een dag en tijdstip naar wens!

 

MAAK UW AFSPRAAK ONLINE
© 2020 Autogarage Kampen - Gildestraat 27 - 8263 AH Kampen - Tel 038-3331125