Afspraak maken

Maak direct een afspraak op een dag en tijd die u het beste uitkomt!

AFSPRAAK MAKEN

Elk jaar of om het jaar komt de oproep van het RDW voor de Algemene Periodieke Keuring binnen in uw (digitale) brievenbus. Deze in Europa wettelijke verplichte keuring is ingesteld om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Tijdens een APK wordt o.a. gekeken naar de remmen, banden en de uitstoot van de auto. Een APK in Kampen kunt u natuurlijk laten uitvoeren bij Autogarage Kampen!

 

Wanneer APK?

Uw personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg, moet jaarlijks of om de twee jaar gekeurd worden. Afhankelijk van het voertuig, de datum dat die voor het eerst op de weg is toegelaten en het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar.

 

Per 1 januari 2008 gelden de volgende regels.

– Als uw auto op benzine rijdt en nog niet eerder is gekeurd, moet de eerste keuring plaatsvinden vier jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze keuring moet uw auto twee keer om de twee jaar APK-gekeurd worden. Daarna ieder jaar. Als uw auto al eerder APK-gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de vervaldatum voor de APK. Met andere woorden: uw auto moet voor deze datum zijn goedgekeurd.

– Als uw auto op diesel of LPG rijdt en nog niet eerder is gekeurd, moet de eerste keuring plaatsvinden drie jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Als uw auto wel eerder APK- gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de vervaldatum voor de APK. Met andere woorden: uw auto moet voor deze datum zijn goedgekeurd. Na deze keuring moet uw auto jaarlijks APK-gekeurd worden.

 

APK in Kampen

Zoekt u een APK in Kampen? Bij Autogarage Kampen verzorgt APK-keurmeester Hannes de keuring. Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport. Hierin staat of uw auto aan de gestelde eisen voldoet en wat er eventueel verholpen moet worden. Is uw auto goedgekeurd, zorg dan ook de rest van het jaar voor voldoende controle en onderhoud om altijd veilig te kunnen rijden!

© 2020 Autogarage Kampen - Gildestraat 27 - 8263 AH Kampen - Tel 038-3331125